Борис Тарасюк провел встречу с Комиссаром Еврокомиссии

07.10.2006, 12:40

6 октября Министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с Комиссаром по региональным вопросам Европейской Комиссии Данутой Хюбнер. (укр.)

У ході зустрічі сторони обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні та ЄС, підготовчий процес вступу України до СОТ, питання європейських інвестицій в Україну, а також двосторонні стосунки, зокрема в частині підготовки нового базового договору між Україною та ЄС, співробітництва у сфері юстиції, свободи і безпеки, енергетики, прикордонного та міжрегіонального співробітництва.

Окремо було розглянуто питання спрощення візового режиму та реадмісію.

Європейська Комісія високо оцінила результативність співробітництва у сфері спільної зовнішньої та безпекової політики, співпраці сторін з врегулювання Придністровського конфлікту, наголосила на важливості розбудови співробітництва в енергетичній сфері.

Сторони визнали необхідність продовження зусиль з підготовки до вступу України в СОТ та забезпечення сприятливого інвестиційного клімату в Україні задля стимулювання інтересу потенційних інвесторів ЄС.

Європейська сторона наголосила на важливості збереження стабільності внутрішньополітичної ситуації в Україні та позитивних надбань демократичних виборів 2004 року.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також

Читайте также