Украина с беспокойством приняла факт ядерных испытаний Северной Кореей

09.10.2006, 18:21

Министерство иностранных дел Украины сделало заявление об осуществлении Корейской Народно-Демократической Республикой ядерного испытания. (укр.)

Україна, як держава, яка добровільно відмовилася від третього у світі потенціалу ядерної зброї і суворо дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, з глибоким занепокоєнням сприйняла факт здійснення Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР) ядерного випробування.

Дії КНДР серйозно загострюють ситуацію у цьому регіоні, ускладнюють перспективи відновлення шестисторонніх переговорів, ведуть до погіршення міжкорейського діалогу та подальшої ізоляції Пхеньяна від світового співтовариства.

Україна засуджує цей невиважений крок Пхеньяну та закликає КНДР усвідомити свою відповідальність, негайно припинити ядерну і ракетну програми, продовження яких може призвести до негативних наслідків, насамперед, для самої КНДР.

Ми закликаємо всі заінтересовані держави докласти максимум зусиль для відновлення шестисторонніх переговорів, а Уряд КНДР ввести мораторій на проведення випробувальних вибухів ядерної зброї та інших ядерних вибухів і невідкладно відновити діалог з Міжнародним агентством з атомної енергії.

Україна вітатиме будь-які конструктивні кроки, спрямовані на найшвидшу нормалізацію ситуації, що склалася, та відновлення переговорного процесу з врегулювання кризи на корейському півострові.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также