Украинские и американские десантники провели в Северной Каролине совместные тренировки

20.02.2006, 12:15

Украинские десантники и морские пехотинцы провели в Северной Каролине совместные тренировки с военнослужащими 82-й воздушно-десантной дивизии вооруженных сил США. (укр.)

З 12 по 19 лютого делегація представників Збройних Сил України у складі 48 військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ та 1-го окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України перебувала у розташуванні 82-ї повітряно-десантної дивізії Збройних Сил США, дислокованої на базі Форт Брегг у Північній Кароліні.

Воїни-аеромобілісти на чолі з начальником відділу парашутно-десантної служби Управління аеромобільних військ Командування Сухопутних військ ЗС України підполковником Юрієм Галушкіним перебували на американській військовій базі з метою розвитку дружніх відносин між з'єднаннями обох країн, а також набуття досвіду взаємодії підрозділів під час проведення спільних операцій.

Протягом тижня українські десантники спільно зі своїми американськими колегами здійснили стрибки змішаними корабельними групами з американських літаків С-17 та С-130 із використанням американських парашутних систем на майданчики приземлення "Сицилія" та "Нормандія". Крім того, чотири офіцери Збройних Сил України отримали досвід роботи керівником стрибками (випускаючим).

Перед практичним виконанням стрибків військовослужбовці Збройних Сил України пройшли повний комплекс підготовки. Зокрема, у школі поглибленої десантної підготовки під керівництвом американських інструкторів вони вивчили матеріальну частину американських парашутних систем, екіпіровку та засоби десантування, практично відпрацювали елементи наземної підготовки та стрибків з імітатора випускного люка.

Крім того, українські військовослужбовці відвідали заняття з вогневої підготовки, де ознайомилися з методикою виконання вправ стрільб в американській армії та зразками зброї, яка перебуває на озброєнні в повітряно-десантних підрозділах.

В ході візиту делегація Збройних Сил України також відвідала музеї повітряно-десантних військ, розташовані на базі Форт Брегг та у місті Фейтвілль.

За підсумками спільного десантування українські військовослужбовці отримали відповідні сертифікати американського зразка та були нагороджені грамотами американського командування.

За словами керівника української делегації підполковника Юрія Галушкіна, досвід в освоєнні парашутних систем та повітряних суден армії Сполучених Штатів Америки, набутий українськими десантниками, найближчим часом буде узагальнений та застосований в практичній підготовці воїнів аеромобільних та повітряно-десантних підрозділів Збройних Сил України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також