Делегация ВМС Украины находится с визитом в Турции

22.02.2006, 13:07

Вопросы военного сотрудничества между флотами Украины и Турецкой Республики обсуждаются во время визита в Турцию командующего Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины вице-адмирала Игоря Князева. (укр.)

З 20 по 24 лютого командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь перебуватиме з офіційним візитом в Турецькій Республіці.

Під час офіційного візиту українська делегація на чолі з командувачем Військово-Морських Сил ЗС України віце-адміралом Ігорем Князем та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Турецькій Республіці Олександром Міщенком зустрінеться з міністром національної оборони Турецької Республіки Веджді Гьонюлем, командувачем ВМС ЗС Туреччини армійським адміралом Енером Караханоглу та начальником Генерального штабу ЗС Туреччини армійським генералом Хільмі Озькоком.

Високопосадові особи України та Туреччини обговорять питання військового співробітництва між флотами двох країн, зокрема, спільної участі у навчаннях Чорноморського військово-морського угруповання BLACKSEAFOR і "Чорноморське партнерство".

Делегація командування українського флоту відвідає Стамбульську військово-морську верф та Головну військово-морську базу "Гьольджук", Центр контролю за проходженням кораблів через протоку Босфор, штаб флоту ВМС ЗС Туреччини, флотилію підводних човнів та побувають на підводному човні S-357, на кораблі "Мизрак" та фрегаті "Оручрейс".

23 лютого відбудеться офіційна зустріч командувача ВМС ЗС України з командувачем Північною військово-морською зоною корпусним адміралом Ууром Йитом.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь та члени української делегації вшанують пам'ять національного героя Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка - покладуть вінки до його могили.

Офіційний візит делегації Військово-Морських Сил Збройних Сил України до Турецької Республіки відбувається згідно плану міжнародного співробітництва між флотами двох країн на 2006 рік.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также