Работы по утилизации боеприпасов плохо организованы

07.02.2006, 11:28

Счетная палата Украины проверила результаты выполнения оборонным ведомством государственной программы по утилизации боеприпасов, непригодных для дальнейшего использования. (укр.)

Колегія Рахункової палати в рамках проведеного аудиту ефективності формування та виконання державного оборонного замовлення у 2005 році розглянула результати виконання оборонним відомством державної програми утилізації боєприпасів, непридатних для подальшого використання та зробила висновок, що у Міноборони відсутня чітка система організації робіт з утилізації боєприпасів, непридатних для використання, а дії відповідальних посадових осіб призвели до неефективного використання бюджетних коштів, заподіяння збитків державі, а в окремих випадках, носили ознаки корупційних дій.

В результаті, завдання, визначені Програмою щодо утилізації до 2006 року наявних боєприпасів, непридатних до подальшого зберігання, виконано лише наполовину.

Незважаючи на наявність на підприємствах потужностей з утилізації боєприпасів та гарантованого в останні роки фінансування з державного бюджету, обсяги утилізації боєприпасів у порівнянні з попередніми роками знизилися.

Міністерство фінансів України половину асигнувань на виконання цієї програми виділило в листопаді-грудні 2005 року. В результаті, більша їх частина спрямована замовником у довгострокову дебіторську заборгованість.

Контроль з боку посадових осіб Міноборони, відповідальних за виконання цієї програми за реалізацією державних контрактів, укладених на утилізацію боєприпасів та виконання дослідно-конструкторських робіт, не здійснювався, а до звіту про виконані роботи приймалися недостовірні (фіктивні) акти виконаних робіт.

Матеріали перевірок із зазначених питань направлені до Генеральної прокуратури України для відповідного реагування.
По материалам пресс-службы Счетной палаты Украины.

Читайте також