В Крыму состоялась встреча миностров обороны Украины и Венгрии

03.05.2007, 12:24

В Симферополе министры обороны Украины и Венгерской Республики обсуждали вопросы развития инженерного батальона "Тиса" и общеевропейской безопасности. (укр.)

2 квітня у Сімферополі відбулася робоча зустріч міністра оборони України Анатолія Гриценка із своїм колегою - міністром оборони Угорської Республіки доктором Імре Секерешем.

Під час зустрічі глави оборонних відомств двох країн обговорили питання розвитку двосторонніх відносин у військовій та військово-технічній сферах.

- У нас є багато взаємних інтересів, зокрема, щодо розвитку спільного підрозділу - інженерного батальйону "Тиса" та обміну досвідом у співпраці з Північноатлантичним альянсом, - зазначив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Під час розмови Анатолій Гриценко та Імре Секереш також обговорили питання енергетичної безпеки в Європі і поєднання зусиль щодо забезпечення стабільного постачання енергоносіїв для всіх європейських країн з використанням газотранспортної системи України.

Значну увагу керівники військових відомств приділили аспектам розміщення американських об'єктів протиракетної оборони на території Чехії та Польщі та, у зв'язку з цим, зміцнення довіри між країнами, які є членами НАТО, Європейського Союзу та країнами-партнерами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також