Премьер инициирует инвентаризацию земли и неэффективно работающих предприятий всех форм собственности

15.01.2008, 11:33
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко инициирует неэффективно работающих предприятий всех форм собственности, а также инвентаризацию земли. (укр.)
 
Про це глава уряду повідомила під час наради з адміністративно-господарським активом Дніпропетровської області. 

"У нас по всій країні є підприємства державної, напівдержавної або приватної форм власності, що неефективно працюють", - зазначила Юлія Тимошенко. Прем'єр-міністр звернулася до керівництва адміністративно-територіальних одиниць із проханням скласти перелік таких підприємств. "Я
хочу побачити всю неефективно працюючу частину нашого життя", - підкреслила вона. Глава уряду відзначила, що такий моніторинг необхідний для системного аналізу і прийняття рішень щодо майбутнього цих підприємств. 

Юлія Тимошенко також звернулася з проханням скласти в містах, районах і областях перелік підприємств, що не підлягають приватизації з огляду на національну безпеку країни. Глава уряду підкреслила, що на такий моніторинг необхідно не більше двох тижнів. 

Водночас прем'єр-міністр закликала провести інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення, що у даний момент не обробляються. Глава уряду також звернулася до депутатів місцевих рад і міських голів з проханням проаналізувати угоди щодо землі несільськогосподарського
призначення за минулий рік. Прем'єр-міністр доручила Міністерству регіонального розвитку і будівництва узагальнити дану інформацію. 

Юлія Тимошенко звернула увагу присутніх на положення Державного бюджету нинішнього року про продаж або оренду землі винятково шляхом проведення відкритих аукціонів. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также