Тимошенко: Правительство в нынешнем году сможет успешно бороться с инфляцией

15.01.2008, 11:49
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко уверена, что правительство в нынешнем году сможет успешно бороться с инфляцией. (укр.)

Про це глава уряду заявила під час прес-конференції у Дніпропетровську. 

"Цього року таких інфляційних шоків, які були торік, категорично не буде", - переконана Юлія Тимошенко. Глава уряду зазначила, що ріст інфляції за підсумками минулого року до 17% є наслідком не якихось об'єктивних причин, а безграмотної політики. 

Прем'єр-міністр повідомила, що надзвичайно важливою і вагомою складовою заходів у боротьбі з інфляцією, які вживає уряд, є координація монетарної політики між Кабінетом Міністрів і Національним банком. "Між урядом і Національним банком найближчим часом будуть зафіксовані всі необхідні кроки: що стосується уряду - буде робити Уряд, а що стосується Національного банку - НБУ", - сказала Юлія Тимошенко. 

Разом з тим, прем'єр-міністр відзначила, що уряд провів низку нарад щодо ситуації на продовольчих ринках і ринках товарів широкого споживання, за підсумками кожної з них прийнято рішення про інтервенції, заходи з демонополізації цих ринків або щодо боротьби з нечесною конкуренцією. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также