Кабмин 9 января утвердит порядок выплаты компенсаций бывшим вкладчикам Сбербанка СССР

08.01.2008, 15:37
Сегодня, 8 января, было проведено рабочее совещание министра финансов Виктора Пинзеника и председателя правления Государственного Ощадного банка Анатолия Гулея, в ходе которого обсуждался механизм возврата обесцененных вкладов населения и соответствующий проект правительственного постановления. (укр.)

За словам міністра фінансів, планується, що виплати громадянам здійснюватимуться через три дні з дати внесення до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" шляхом зарахування на поточний або депозитний (вкладний) рахунок (за вибором вкладника).

Постанову Кабінету Міністрів України про виплату компенсацій планується ухвалити на урядовому засіданні 9 січня.

Керівник ВАТ "Державний ощадний банк України" поінформував Міністра фінансів про те, що в Ощадбанку вже розпочала роботу "гаряча телефонна лінія" для інформаційної підтримки вкладників Ощадбанку колишнього СРСР.

За словами Анатолія Гулея, отримати консультації з приводу повернення заощаджень можна за телефоном 8-800-501-34-10.

Також у кожному регіональному управлінні Ощадбанку відкрито свою "гарячу лінію" для запитань щодо компенсаційних виплат. Лінії працюють у робочі дні (з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 та в п'ятницю з 9:00 до 16:45).

Керівник Ощадбанку також запевнив Міністра фінансів, що у разі виникнення проблем з якістю обслуговування населення в установах Ощадбанку кожний громадянин може звернутися до нього особисто у робочі дні з 8:30 до 9:30 за телефоном 8 (044) 289-22-32.

Віктор Пинзеник закликає співгромадян не створювати черги та не хвилюватися.

"Уряд ретельно та ґрунтовно взявся за повернення вкладів. Реєстрація вкладників не обмежена термінами, а гроші на повернення знецінених заощаджень закладені у Законі "Про Державний Бюджет України на 2008 рік", - підкреслив міністр фінансів.
Инф. Кабинета Министров Украины.


Читайте також

Читайте также