Тимошенко: Украина должна завершить 2008 год с инфляцией на уровне 10%

13.02.2008, 13:24
"Инфляция в этом году будет значительно меньше", - заявила премьер-министр Украины Юлия Тимошенко, открывая заседание правительства. (укр.)

Прем'єр-міністр висловила впевненість, що уряд впорається з цим завданням.

Як повідомила прем'єр-міністр, серед питань, які будуть розглянуті сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів, знаковим є уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2008 рік. "Це суттєвий крок для того, щоб сформувати зміни та доповнення до бюджету 2008 року", - підкреслила Юлія Тимошенко.

За словами керівника Уряду, "одне з ключових питань, яке буде в нових макроекономічних показниках, це, безумовно, інфляція". "Ви знаєте, що попередній уряд закінчив минулий рік з інфляцією майже 17%. Як би не було нам важко, з якою б негативної бази ми не починали, цей рік ми мусимо закінчити з інфляцією на рівні не вище 10%, тобто розглядається показник 9,6-9,8%", - зауважила прем'єр-міністр.

На думку глави уряду, це буде потужним сигналом для стабілізації всіх економічних процесів, які сьогодні відбуваються в Україні. "Наш уряд здатний зменшити інфляцію майже в 2 рази порівняно з минулим роком, і ми будемо намагатися це зробити. Для цього потрібна злагоджена, професійна,
чітка робота всіх гілок влади, і, безумовно, співпраця уряду з Національним банком для того, щоб ми мали можливість виконувати ці прогнозні показники", - зазначила Юлія Тимошенко.

Прем'єр-міністр також повідомила, що на засіданні уряду розглядатиметься проект рішення, який "має остаточно впорядкувати всю систему управління підготовкою до Євро-2012, правильно визначить всі функції і дасть можливість чітко вибудовувати всі організаційні рішення і втілювати їх в життя".

Ще однією важливою темою сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів, за словами Юлії Тимошенко, є співпраця Уряду з підприємцями. "Сьогодні ми приймаємо всі документи, необхідні для утворення Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. На базі цих документів ми будемо вибудовувати вертикальну, від центру до регіональних структур, співпрацю з підприємцями для того, щоб дійсно робити їх життя незалежним від чиновницького тиску і корупції", - зазначила керівник уряду.

Як повідомила прем'єр-міністр, на сьогоднішньому засіданні уряд також розгляне проект рішення про утворення Національної агенції європейської інтеграції та суттєві соціальні питання, які стосуються пенсійного забезпечення.
Инф. Кабинета Министров Украины.


Читайте також

Читайте также