Ответственная сессия

25.01.2001, 11:00

На рассмотрение седьмой сессии Верховной Рады Украины третьего созыва, которая начнется 6 февраля, парламентскими комитетами предложено внести 367 законопроектов. Из них 91 - полностью подготовлены для рассмотрения на пленарных заседаниях. (укр.)

За даними Інформуправління ВР, до переліку питань порядку денного наступної парламентської сесії внесено, зокрема, шість законопроектів на виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи. Серед них проекти законів "Про політичні партії в Україні" з пропозиціями Президента, "Про свободу світогляду, віросповідання та релігійні організації", проект Кримінального кодексу України у третьому читанні, два законопроекти про судовий устрій, проект Цивільного кодексу України у третьому читанні, нова редакція закону про прокуратуру.

Парламент також планує розглянути 34 законопроекти, визначені Президентом України як невідкладні. Зокрема, в повторному першому читанні - про фінансові операції, про недержавне пенсійне забезпечення, про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про цінні папери і фондову біржу (нова редакція), проекти Житлового та Земельного кодексів. У другому читанні - Податковий кодекс, законопроекти про статус суддів, про валютне регулювання, про кредитні спілки, про іпотеку. У повторному другому читанні - Митний кодекс, законопроекти про державну реєстрацію прав на об'єкти нерухомого майна, про державний борг. Невідкладними глава держави визначив і законопроекти про Державний герб України та Державний гімн України, подані на розгляд парламенту у першому читанні.

На сьому сесію також виносяться п'ять законопроектів, поданих Кабінетом Міністрів зі зверненням про їх першочерговий розгляд. Зокрема, про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення, про реструктуризацію сум заборгованості між бюджетами всіх рівнів за взаємними розрахунками і бюджетними позичками.

Як наголосив на підсумковій прес-конференції після завершення роботи шостої сесії заступник Голови Верховної Ради України Степан Гавриш, оскільки минулу сесію так і не вдалося перетворити на "сесію кодексів", то наступна має стати "невблаганно відповідальною сесією кодексів".
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також