В Верховную Раду поступили некоторые законопроекты

27.01.2001, 11:38

В Верховную Раду Украины поступило несколько законопроектов, разработанных Кабинетом Министров, которые после регистрации направлены на рассмотрение профильных комитетов. (укр.)

Зокрема, на розгляд Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці надійшов проект закону "Про затвердження прожиткового мінімуму на 2001 рік".

Як повідомили в секретаріаті соціального Комітету, зазначений законопроект планується розглянути і прийняти рішення щодо нього на засіданні Комітету у перші дні сьомої сесії Верховної Ради третього скликання.

Документом пропонується затвердити на 2001 рік місячний прожитковий мінімум на одну особу у розмірі 311,3 грн. Також передбачається затвердити прожиткові мінімуми для основних соціальних і демографічних груп населення:
* дітей віком до 6 років - 276,48 грн.
* дітей віком від 6 до 18 років - 345,66 грн.
* працездатних осіб - 331,05 грн.
* осіб, які втратили працездатність - 248, 77 грн.

У законопроекті зазначено, що розміри державних соціальних гарантій які визначаються залежно від прожиткового мінімуму, встановлюються відповідними законами та іншими нормативно-правовими актами, виходячи з економічних умов, можливостей Державного бюджету, Пенсійного фонду та бюджетів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

У разі прийняття Закон набере чинності з 1 січня 2001 року.

Автори законопроекту зазначають, що прожитковий мінімум на 2001 рік застосовується для загальної оцінки рівня життя в Україні та для встановлення розмірів державних соціальних гарантій і стандартів.

Розрахунок розмірів прожиткових мінімумів проведено урядом як суб'єктом законодавчої ініціативи, виходячи з цін, що склалися в жовтні 2000 року (за даними Держкомстату України) та прогнозних індексів інфляції у 2000 та 2001 роках.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також