Необходимо прийти к компромиссу

30.01.2001, 11:46

Продолжается подготовка к рассмотрению в повторном втором чтении законопроекта "О государственной регистрации прав на объекты недвижимого имущества". (укр.)

У Комітеті Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій триває підготовка до розгляду в повторному другому читанні законопроекту "Про державну реєстрацію прав на об'єкти нерухомого майна", визначеного Президентом України та Кабінетом Міністрів як невідкладний та першочерговий.

В секретаріаті Комітету не виключають, що в другому читанні законопроект буде розглянуто на засіданні Верховної Ради в березні-квітні 2001 року.

Працівники секретаріату також наголосили, що в ході доопрацювання законопроекту найбільша увага приділятиметься питанню суб'єктів реєстрації майна. На сьогодні, за словами працівників, існує дві точки зору: урядова й народних депутатів - членів Комітету. Зокрема, в уряді виступають за те, щоб надати функції реєстраторів органам юстиції. Народні депутати, яких підтримують мери великих міст, обстоюють позицію, за якої реєстраторами прав власності мають бути міські бюро технічної інвентаризації.

В секретаріаті вважають, що компромісне рішення щодо зазначеного питання буде знайдено до винесення законопроекту на розгляд парламенту.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також