К парламентской сессии готовятся новые законы

31.01.2001, 11:17

В межсессионный период основные усилия Комитета Верховной Рады Украины по вопросам государственного строительства и местного самоуправления сосредоточены на подготовке законопроектов о выборах депутатов местных советов и о местных референдумах. (укр.)

Як поінформували в секретаріаті парламентського Комітету, зокрема на сьогодні існує 10 законопроектів, якими пропонується внести зміни до чинного виборчого законодавства. Водночас, зазначили в секретаріаті, у зв'язку з тим, що наприкінці шостої сесії парламенту (18.01.2001 р.) було ухвалено Закон України "Про вибори народних депутатів України" (на пропорційній основі), перед Комітетом постало завдання - в найкоротший термін узгодити з цим законом положення всіх внесених законопроектів про вибори до місцевих рад. На розгляд сьомої сесії парламенту має бути винесено узгоджений законопроект про вибори місцевих депутатів. Серед питань, що потребують першочергового розв'язання, зокрема, формування виборчих дільниць тощо.

В Комітеті також триває робота над підготовкою до другого читання законопроекту про референдуми Автономної Республіки Крим, місцеві референдуми та інші форми безпосереднього волевиявлення територіальної громади, який ухвалено в першому читанні 11.01.2001 р.

Як поінформував керівник секретаріату Юрій Воронін, серед першочергових завдань Комітету - й опрацювання ряду інших законопроектів, що стосуються служби в органах місцевого самоврядування, статусу депутатів місцевих рад тощо.

За його словами, з метою "вивести з глухого кута" Закон "Про адміністративно-територіальний устрій", прийнятий Верховною Радою другого скликання і на який було накладено вето Президента, наприкінці лютого - на початку березня цього року в Ялті планується виїзне засідання Комітету, покликане віднайти прийнятні рішення з цих питань.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також