Обязательства выполнять надо

02.04.2001, 17:00

На рассмотрение седьмой сессии Верховной Рады Украины в соответствии с повесткой дня вынесено семь законопроектов по вопросам, связанным с обязательствами Украины при вступлении в Совет Европы. (укр.)

Зокрема, станом на 1 квітня готується до розгляду в третьому читанні проект Цивільного кодексу України. Закон було прийнято у другому читанні 8 червня 2000 року.

До порядку денного сьомої сесії, орієнтовно на четвер, 5 квітня, включено Закон України "Про політичні партії в Україні" з пропозиціями Президента. (14 квітня 2000 року цей документ повернуто з пропозиціями глави держави до парламенту).

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією підготував до розгляду в третьому читанні проект Кримінального кодексу України. 22 березня цього року розгляд документа в сесійному залі було перенесено на квітень.

У парламентському Комітеті з питань правової політики зареєстровано два законопроекти, прийняття яких обумовлено зобов'язаннями України перед Радою Європи: про судовий устрій (автор народний депутат Віктор Шишкін, проект закону не підтримано в Комітеті) та про Кваліфікаційну комісію суддів України. Даний документ не включено в порядок денний сесії.

У Комітеті з питань культури та духовності опрацьовується законопроект про свободу світогляду, віросповідання та релігійні організації (автор народний депутат Віталій Журавський).

У Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підготовлена та очікує на розгляд парламенту нова редакція законопроекту про внесення змін до Закону "Про прокуратуру" (автор народний депутат Геннадій Васильєв).
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також