Парламенту рекомендуют внести изменения к закону о приватизации "Укртелекома"

05.04.2001, 15:02

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций принял решение рекомендовать парламенту утвердить в первом чтении законопроект "О внесении изменений к статье 12 Закона Украины "Об особенностях приватизации открытого акционерного общества "Укртелеком". (укр.)

Цим документом, зокрема, пропонується надати співробітникам державного підприємства "Укрпошта" права на пільгову передплату акцій "Укртелекому". Передбачається, що необхідну для цього кількість акцій (близько 6% загального пакету) буде виділено за рахунок перерозподілу 11% загального пакету акцій, які раніше передбачалося спрямувати на пільгову передплату винятково працівниками "Укртелекому".

Як наголосив голова Комітету Олексій Костусєв, за умови прийняття вищезазначених змін до закону буде "застережено цілком природне право працівників "Укрпошти" на приватизацію підприємства, фонди якого створювалися істотною мірою завдяки їхнім зусиллям, - адже розподіл "Укртелекому" і "Укрпошти" на два окремі підприємства відбувся лише 1994 року".

В ході обговорення цього питання заступник голови профільного парламентського Комітету Сергій Чукмасов висловив думку про те, що перерозподіл частки пакету акцій, яка передбачена для пільгової передплати, може бути здійснений за рахунок, зокрема, встановлення граничного рівня трудового стажу працівників "Укртелекому" (10 років і більше), що давав би право на пільгову передплату.

Довідково. Згідно з чинним законом розподіл пакету акцій "Укртелекому" передбачено у співвідношенні: 51% перебуває у державній власності, близько 12% - призначено для пільгової передплати працівниками, 37% - для продажу інвесторові.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також