О статусе госслужащих

12.06.2001, 11:12

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О некоторых вопросах упорядочения статуса государственного служащего". (укр.)

Документ видано з метою впорядкування статусу, в тому числі умов матеріального та соціально-побутового забезпечення працівників органів державної влади, інших державних органів, усунення диспропорції та перекосів в оплаті праці державних службовців.

Указом передбачено низку заходів щодо недопущення прирівняння будь-яких посад в органах державної влади, інших державних органах, їх посадових та службових осіб за статусом, у тому числі за умовами матеріального та соціально-побутового забезпечення, до членів Кабінету Міністрів України. Це зумовлено тим, що посади членів Кабінету Міністрів належать до політичних посад і не відносяться до категорій посад державних службовців.

Зокрема, уряду доручено внести до 1 серпня цього року пропозиції щодо виключення із законів України, актів Верховної Ради положень, які передбачають прирівняння будь-яких посад, посадових та службових осіб за статусом до членів Кабінету Міністрів.

Народним депутатам України та Національному банку рекомендовано під час реалізації ними права законодавчої ініціативи утримуватися від внесення пропозицій стосовно прирівняння будь-яких посад, посадових та службових осіб за статусом до членів Кабінету Міністрів України.

Указом доручено Кабінету Міністрів України проаналізувати умови праці державних службовців та вжити заходів щодо усунення диспропорцій в оплаті їх праці, а також уніфікувати посадові оклади працівників, які займають аналогічні посади або виконують однакові за складністю та рівнем відповідальності службові обов'язки.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також