Могут быть внесены изменения в закон об обязательном пенсионном страховании

13.06.2001, 11:10

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять за основу законопроект о внесении изменений к Закону Украины "О сборе на обязательное государственное пенсионное страхование". (укр.)

У законопроекті, автором якого є народний депутат України Григорій Дашутін, запропоновано спрямувати до Пенсійного фонду України кошти, що надходять до Держбюджету з купівлі-продажу валюти, торгівлі ювелірними виробами, тютюном тощо - в рахунок покриття витрат на виплату пенсій пенсіонерам, що проживають у сільській місцевості. Цю законодавчу пропозицію автор документа мотивує тим, що сьогодні Фонд не отримує в повному обсязі суми фіксованого сільськогосподарського податку і збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, передбачені чинним законодавством.

Профільний Комітет звернув увагу на те, що на сьогодні в сільській місцевості проживає понад 5,4 млн. пенсіонерів, яким в 2000 році потрібно було спрямувати на виплату пенсій 5,53 млрд. гривень.

Натомість, вказує Комітет, забезпеченість сільських пенсіонерів коштами від сплати фіксованого податку на виплату пенсій минулого року становила 4%, а загальна сума надходжень на виплату пенсій у сільській місцевості - 559,4 млн. гривень, або 10,1%.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також