Сравнительная таблица Налогового кодекса Украины передана на рассмотрение в правительство

14.06.2001, 11:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам финансов и банковской деятельности передал в Кабинет Министров Украины сравнительную таблицу проекта Налогового кодекса Украины, подготовленную к рассмотрению во втором чтении. (укр.)

Як зазначив голова профільного парламентського Комітету Валерій Альошин, документ направлено до Кабміну з метою "узгодження позицій Комітету з новосформованим урядом".

Серед "найскладніших моментів", які зараз потребують спільного опрацювання з Кабміном, він назвав, зокрема, внесення коректив до проекту Кодексу - у зв'язку із введенням в дію 1 квітня цього року в повному обсязі закону про порядок погашення заборгованостей платників податків перед бюджетами і цільовими фондами.

В. Альошин також не виключив, що в ході подальшої роботи над проектом Податкового кодексу "буде надзвичайно складно збалансувати загальне зменшення податкового тиску з ліквідацією податкових пільг". При цьому він схвально оцінив рішення Кабміну про введення мораторію на створення нових вільних економічних зон та запровадження спеціального режиму оподаткування на окремих територіях і заявив про намір наполягати на зменшенні переліку пільг для окремих зон в податковому законодавстві.

Хоча, на думку В. Альошина, "в передвиборний рік політично дуже важко реалізувати питання про зменшення будь-яких пільг, скасування зон інвестиційного режиму чи експериментальних умов функціонування окремих галузей". А тому, переконаний голова фінансового Комітету, "скоріш за все, це - питання наступного складу парламенту".

Довідково. Проект Податкового кодексу України прийнято парламентом в першому читанні 13 липня 2000 року. 5 вересня 2000 року та 13 лютого 2001 року законопроект визначено Президентом України як невідкладний. Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, а також парламентський Комітет з питань науки і освіти розглянули на своїх засіданнях законопроект про Концепцію сталого розвитку України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також