Хотят защитить интеллектуальную собственность в Интернет

18.06.2001, 12:12

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту рассмотреть и утвердить в первом чтении законопроект о внесении изменений к некоторым Законам Украины по вопросам интеллектуальной собственности в глобальной информационной сети Интернет, предоставленный Кабинетом Министров Украины. (укр.)

Необхідність прийняття даного законопроекту автори обгрунтовують тим, що в Україні зростає рівень користування Інтернетом, а чинне законодавство не містить норм щодо використання об'єктів інтелектуальної власності в глобальні мережі Інтернет.

Зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до чотирьох законів України "Про охорону прав на винаходи і корисні моделі", "Про охорону прав на промислові зразки", "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг", "Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем".

Пропоновані проектом зміни до цих законів нададуть можливість кваліфікувати правопорушення у використанні прав інтелектуальної власності в мережі Інтернет.

Автори вважають, що прийняття законопроекту створить законодавчу базу, яка попереджатиме неправомірне використання об'єктів інтелектуальної власності в Інтернет та захистить права законних власників прав на ці об'єкти.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також