Подготовлены изменения к Закону "О собственности"

12.10.2002, 12:19

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект Закона о внесении изменений к Закону Украины "О собственности". (укр.)

Законопроектом передбачається врегулювання правовідносин щодо об'єктів інтелектуальної власності, створених в процесі виконання робіт за договорами (контрактами), які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, якщо ці об'єкти відносяться до сфери державної безпеки або коли держава повністю бере на себе створення та введення в господарський оборот таких об'єктів. А саме: забезпечити пріоритет держави щодо набуття, здійснення та розпорядження правами власності на такі об'єкти інтелектуальної власності, надати можливість контролювати їх використання й створювати перешкоди для неправомірного відчуження.

Запропонований проект встановлює, що держава, як суб'єкт права інтелектуальної власності, реалізує свої права в особі державного органу, уповноваженого управляти державним майном. Він визначає підприємство, організацію або установу державної форми власності для здійснення від свого імені набуття та розпорядження об'єктами інтелектуальної власності, що створені за рахунок коштів державного бюджету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также