Разработан законопроект о завершении строительства Криворожского горно-обогатительного комбината

29.10.2002, 10:43

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект Закона о завершении строительства Криворожского горно-обогатительного комбината. (укр.)

Законопроектом передбачається створення сприятливих умов для завершення будівництва КГЗКОРу шляхом запровадження спеціального режиму інвестиційної діяльності, списання податкової заборгованості, надання митних та інших пільг, що, на думку авторів, дасть можливість залучити інвесторів для його будівництва в подальшому, виконати зобов'язання перед країнами-учасницями будівництва.

КГЗКОР будується за участю Румунії та Словаччини. Загальна вартість спорудження комбінату складає $2,4 млрд., з якої українська частка становить $1,36 млрд.

На засіданні Комітету зазначалося, що станом на початок цього року в будівництво комбінату вкладено коштів на суму $1649,1 млн., в тому числі вартість української долі незавершеного будівництва складає $884,1 млн.

Загальна сума боргу України перед іноземними учасниками будівництва після повного його завершення буде дорівнювати вартості 44 млн. тонн окатишів, які Україна має поставити Словаччині та Румунії за виконані роботи підрядниками цих країн. Вартість зазначеного обсягу продукції складе близько 5700 млн. гривень. Таким чином, загальні витрати на завершення будівництва та розрахунки з його учасниками складуть 7326 млн. гривень.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также