Парламенту рекомендовано принять в первом чтении проект закона о Государственной программе авиационной безопасности гражданской

22.10.2002, 16:40

Комитет Верховной Рады по вопросам строительства, транспорта и связи рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о Государственной программе авиационной безопасности гражданской авиации, внесенный Кабинетом Министров(укр.).

Законопроектом передбачається затвердити зазначену Програму на виконання Повітряного кодексу України, вимог Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та інших міжнародних актів. Документ передбачає створення Міжвідомчої комісії з авіаційної безпеки, розроблення норм, правил та процедур щодо забезпечення авіаційної безпеки.

Члени Комітету зазначили, що відсутність Державної програми авіаційної безпеки цивільної авіації негативно впливає на регулювання діяльністю цивільної авіації в питанні забезпечення авіаційної безпеки, захисту цивільної авіації держави від актів незаконного втручання та розроблення нормативно-правової бази в цій галузі. Практична реалізація цілей і завдань законопроекту спрямована на підвищення рівня безпеки в галузі цивільної авіації, безпечного функціонування аеропортів, експлуатантів цивільної авіації всіх форм власності.

Комітет зазначив, що для реалізації законопроекту передбачається розроблення декількох національних відомчих нормативно-правових актів: правил з організації охорони повітряних суден та об'єктів цивільної авіації; інструкції з організації та здійснення контролю на безпеку в аеропортах України; положення про службу авіаційної безпеки тощо.

Народні депутати також звернули увагу на те, що з прийняттям цього нормативно-правового акту будуть виконані вимоги Міжнародної організації цивільної авіації та Європейського Союзу, підвищаться рівень безпечної діяльності цивільної авіації, захист пасажирів, збереження їх життя та здоров'я, а також знизяться можливості здійснення актів незаконного втручання в діяльність цивільної авіації і, як наслідок, затрати на їх врегулювання у разі виникнення, повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради України.

Читайте також

Читайте также