Почти 100 законопроектов рассмотрит парламент на этой неделе

15.10.2002, 11:18

В течение пленарной недели 15-18 октября второй сессии IV созыва Верховная Рада Украины планирует рассмотреть 96 вопросов, из которых 19 законопроектов, определенных Президентом и правительством как первоочередные и неотложные. (укр.)

У вівторок, 15 жовтня, народним депутатам запропоновано розглянути ряд законопроектів про внесення змін до чинних законів, зокрема, до Кримінально-процесуального кодексу, до закону про фіксований сільськогосподарський податок, про внесення змін до Концепції (основ державної політики) національної безпеки України (нова редакція), про встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2003 рік.

Цього ж дня парламентарії обговорюватимуть визначені урядом як невідкладні законопроекти про Загальнодержавну (Національну) космічну програму України на 2003-2007 роки та про соціальні послуги.

Народні депутати розглянуть чотири альтернативних законопроекти про засади внутрішньої і зовнішньої політики, а також законопроект про засади національних інтересів та три проекти про основні засади зовнішньої політики та зовнішніх зносин України.

У середу, 16 жовтня, парламент розглядатиме Проект Закону про Державний бюджет України на 2003 рік у першому читанні з урахуванням висновків Комітету з питань бюджету.

Другу половину дня у Верховній Раді проходитимуть парламентські слухання про виконання законодавства щодо розвитку загальної середньої освіти в Україні.

Після слухань, народні депутати продовжать роботу у комітетах, фракціях і групах.

Проектом розкладу засідань Верховної Ради на наступний тиждень передбачається, що в день прийняття рішень, четвер, 17 жовтня, депутати мають визначитися щодо 50 питань.

За процедурою другого читання розглядатимуться визначені Президентом і урядом як першочергові законопроекти: про внесення змін до статей 41 і 134 Кодексу законів про працю (щодо відповідальності за несвоєчасну виплату зарплати) та про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) надходжень, одержаних злочинним шляхом; про національний заклад (установу) України; про внесення змін до закону "Про оподаткування прибутку підприємств"; про внесення змін до деяких законодавчих актів (стосовно функціонування пенітенціарної системи).

Цього дня парламент повторно розгляне з пропозиціями Президента Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження".

З питання ратифікації народним депутатам пропонується розглянути законопроекти, зокрема, Договір між Україною та Чеською Республікою і Договір між Україною і Республікою Болгарією про соціальне забезпечення, а також проект Закону про приєднання України до Міжнародної конвенції про морські застави та іпотеки 1993 року.

Цього ж дня Верховна Рада також планує прийняти рішення з обговорених раніше питань, зокрема, законопроекту про податок на доходи фізичних осіб.

Народні депутати голосуватимуть щодо включення до порядку денного низки проектів законів та постанов, а також прийматимуть рішення з питань, обговорених у вівторок і середу.

У п'ятницю, 18 жовтня, парламентарії мають заслухати проекти законів: про соціальну підтримку населення щодо оплати вартості житлово-комунальних послуг; про економічну амністію; про податкову амністію; про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання; про Концепцію розвитку телерадіоінформаційного простору; про інформаційну відкритість органів державної влади та вищих посадових осіб України; про вибори Президента України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также