Предложены изменения к закону "О коллективном сельскохозяйственном предприятии"

02.10.2002, 11:07

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендовал парламенту одобрить в первом чтении законопроект "О внесении изменений и дополнений к Закону Украины "О коллективном сельскохозяйственном предприятии" в части регулирования условий и порядка реализации прав крестьян распоряжаться имущественными паями в процессе реформирования аграрного сектора экономики. (укр.)

Проектом закону, зокрема, передбачається, що видача майнових паїв здійснюється підприємством-правонаступником реорганізованого сільгосппідприємства колишнім членам КСП майном або в іншій формі за згодою сторін.

Члени Комітету наголосили, що прийняття цього законопроекту дозволить врегулювати відносини підприємств-правонаступників та колишніх членів реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств з питань видачі паїв, у тому числі при вирішенні судами суперечок з цих питань.

В ході засідання Комітету також зазначалося, що існуюча законодавча база з цього питання не визначає конкретного механізму передачі майнових паїв у разі, якщо колишній член КСП зажадає виділення належного йому майнового паю від підприємства-правонаступника КСП.

Комітет також прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроект про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні та практичному використанні генетично модифікованих організмів та проекти постанов про зміну меж міст Чернівці, Артемівська Донецької області та Первомайська Миколаївської області.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также