Сельский туризм необходимо узаконить

03.10.2002, 11:31

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма, рассмотрев проект закона о сельском туризме, поддержал предложение о необходимости законодательного урегулирования предоставления туристических услуг в сельской местности. (укр.)

Члени Комітету вважають за доцільне включити окремим розділом пропозиції цього документу при доопрацюванні проекту закону про внесення змін і доповнень до Закону "Про туризм".

Метою законопроекту є створення правових та соціально-економічних умов для функціонування та подальшого розвитку в Україні сільського екотуризму - тимчасового відпочинку громадян у сільській місцевості в оздоровчих, естетичних або пізнавальних цілях, що пов'язаний з їх перебуванням в будинку сільського господаря й використанням ресурсів місцевості.

Оскільки різке збільшення кількості туристів може негативно відобразитись на стані навколишнього природного середовища, законопроектом передбачено вимоги щодо функціонування галузі сільського екотуризму, визначальними з яких є збереження природного стану навколишнього середовища, раціональне використання природних ресурсів та дотримання норм екологічного законодавства.

Позитивним моментом документу, вважають автори, є спрощений порядок реєстрації, відсутність ліцензування й оподаткування суб'єктів туристичної діяльності з сільського екотуризму. При цьому, чітко визначається обсяг їх прав, обов'язків й відповідальності за порушення чинного законодавства.

Презентуючи законопроект, автори наголошували, що його прийняття позитивно вплине на вирішення соціально-економічних проблем села, оскільки екотуризм розширює сферу зайнятості сільського населення, а також стимулює розвиток соціальної інфраструктури села.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также