Работа по предупреждению детской преступности требует улучшений

05.10.2002, 12:16

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект закона о внесении изменений к Закону Украины "Об органах и службе по делах несовершеннолетних и специальных учреждениях по делам несовершеннолетних". (укр.)

Законопроект передбачає удосконалення чинного закону положеннями, які, на думку авторів, поліпшать роботу щодо попередження дитячої безпритульності та правопорушень неповнолітніх.

Автори документу зазначили, що під час проведення відповідних профілактичних заходів, безпритульних дітей підбирають з вулиць і направляють в притулки для неповнолітніх ( в середньому за рік до 25 тисяч осіб), загальноосвітні та інтернатні навчальні заклади. Однак, більшість з них ці установи залишають і знову опиняються на вулиці. Існуюча ж на сьогодні практика впливу на таку категорію підлітків, на жаль, не дає позитивних наслідків і, як результат, розповсюджується злочинність серед неповнолітніх, які не досягли віку кримінальної відповідальності.

Автори проекту пропонують використовувати можливості загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації, які укомплектовані лише на 32 відсотки. А саме: на їх базі створити центри психолого-педагогічної корекції для неповнолітніх осіб, які потребують кваліфікованої психолого-педагогічної корекції, соціальної реабілітації та правової допомоги. Позитивний досвід запровадження такого механізму напрацьовано на базі загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації в Одеській та Миколаївській областях.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также