Определен механизм начисления сумм компенсаций

15.01.2003, 10:59

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту принять проект закона о внесении изменений в статью 3 Закона Украины "О компенсации гражданам утери части доходов в связи с нарушением сроков их выплаты" во втором чтении". (укр.)

Статтею Закону визначається механізм обчислення суми компенсації. При цьому індекси споживчих цін у місяці, за яки виплачується дохід, і місяці, що передує виплаті заборгованості, до розрахунків не включаються.

Законопроектом передбачається скасування діючої норми щодо неврахування показника інфляції місяця перед виплатою заборгованої суми доходу.

Комітет зазначив, що після прийняття цього закону при обчисленні суми компенсації до уваги не буде братися лише інфляція місяця, за який виплачується дохід, що дасть змогу забезпечити більш повне відшкодування частини втрачених доходів у зв'язку з несвоєчасною їх виплатою в умовах зростання споживчих цін на товари та послуги.

На думку народних депутатів, ці зміни - позитивний крок у напрямі стабілізації рівня життя та створення об'єктивних передумов для зростання реальних грошових доходів населення.

Закон, в разі його прийняття, набере чинності з 1 січня 2003 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также