Упрощается процедура оценки предмета залога

23.01.2003, 11:05

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту принять за основу правительственный проект Закона о внесении изменений в статью 7 Закона Украины "Об оценке имущества, имущественных прав профессиональной оценочной деятельности в Украине". (укр.)

На засіданні Комітету зазначалося, що сьогодні, при видачі банками кредитів, відповідно до чинного законодавства має проводитись обов'язкова оцінка предмета застави, що передається згідно з договором застави для забезпечення кредиту. Ця процедура потребує часу і коштів.

Проект законодавчого акта розроблено з метою спрощення вимог стосовно оцінки предмета застави, що передається для забезпечення повернення кредиту, розмір якого не перевищує у гривневому еквіваленті 15000 євро. Народні депутати вважають, що це відповідатиме потребам суб'єктів підприємництва в залучені кредитних ресурсів такого виду.

Тому статтю 7 діючого Закону запропоновано викласти в такій редакції: "У разі коли заставою забезпечується вимога, що випливає з договору позики (банківської позички), розмір якої не перевищує у гривневому еквіваленті 15000 за офіційним курсом Національного банку, що діє на момент укладання договору застави, оцінка майна (у тому числі незалежна) не проводиться".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также