Правительство поддержало законопроект о передаче нефтепроводов в концессию

30.01.2003, 13:01

Кабинет Министров Украины одобрил законопроект, который предусматривает возможность передачи в концессию магистральных нефтепроводов. (укр.)

Під час спілкування з журналістами після засідання уряду перший заступник голови Фонду державного майна України Михайло Чечетов зазначив, що цей законопроект передбачає внесення змін до статті 3 закону України "Про концесії". Як повідомив М. Чечетов, ідеться про те, що до переліку об'єктів, які, відповідно до закону, можуть здаватися в концесію, вноситься ще одна позиція - транспортування нафти магістральним трубопровідним транспортом.

Пропозиція уряду дозволити концесію на магістральні нафтопроводи не означає, що Кабінет Міністрів має намір відразу скористатися цим правом. Але цим закладається потенційна законодавча можливість для майбутніх рішень уряду, зазначив М. Чечетов. Заступник голови Фонду державного майна не заперечив, що Кабмін може скористатися правом передавати в концесію магістральні нафтопроводи при створенні консорціуму з управління нафтопроводом "Одеса-Броди".

На думку розробників документа, можливість передавати в концесію українські нафтопроводи дасть змогу залучити додаткові інвестиції для розвитку трубопровідного транспорту з метою підвищення його ефективності.

М. Чечетов також повідомив, що Кабінет Міністрів своїм розпорядженням закріпив у держвласності на три роки пакет із 50%+1 акцій харківської компанії "Хартрон". За його словами, уряд взяв до уваги велике значення "Хартрону" для обороноздатності і безпеки держави. Зазначена в розпорядженні процедура закріплення "Хартрону" в державній власності "повністю кореспондується з тезами та положеннями нової програми приватизації, яка доопрацьовується і буде внесена на наступне засідання уряду", - зазначив М. Чечетов.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также