Производству экологически чистых видов энергии необходимо законодательное обеспечение

29.01.2003, 11:34

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности рекомендовал парламенту согласится с предложениями Президента Украины к Закону "Об альтернативных источниках энергии", внесенный Леонидом Кучмой. (укр.)

Члени Комітету наголосили на необхідності прискорення законодавчого забезпечення виробництва екологічно чистих видів енергії.

Так, голова підкомітету з питань електроенергетики Володимир Бронніков зазначив, що Закон "Про альтернативні джерела енергії" слід розглядати як одну із складових енергозбереження. Зокрема, як зауважив народний депутат Петро Олійник, впровадження альтернативних джерел енергії в Україні дозволить заміщувати до 1/3 енергоносіїв, від браку яких потерпає виробництво та комунальна сфера.

Розглянувши законопроекти "Про списання вартості несплачених обсягів природного газу", автор - народний депутат Вадим Литвин та про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2002 рік" (щодо геологорозвідувальних робіт на газ), автори - народний депутат Лесь Танюк, Микола Рудьковський, Олександр Баранівський та ін., профільний Комітет рекомендував доопрацювати ці документи відповідно до зауважень, що були висловлені в ході засідання, і внести нові редакції зазначених документів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также