ПРАВИТЕЛЬСТВО ПРЕДЛАГАЕТ УСИЛИТЬ КОНТРОЛЬ ЗА ЭКСПОРТОМ-ИМПОРТОМ ЛАЗЕРНЫХ ДИСКОВ

28.01.2003, 12:24

Кабинет Министров Украины внес на рассмотрение Верховной Рады разработанный Министерством экономики и по вопросам европейской интеграции Украины законопроект "О внесении изменений к некоторым законодательным актам Украины", которые касаются лицензирования и контроля за экспортом и импортом дисков для лазерных систем считывания. (укр.)

Проектом закону вносяться зміни до Законів України "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання, пов'язаної з виробництвом, експортом, імпортом дисків для лазерних систем зчитування", "Про зовнішньоекономічну діяльність", "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" та до Кримінального кодексу України.

Передбачається, що відтепер процедури ліцензування експорту та імпорту дисків для лазерних систем зчитування, сировини та обладнання для їх виготовлення будуть класифікуватися як процедури ліцензування зовнішньоекономічних операцій (замість чинної класифікації як ліцензування певного виду господарської діяльності). Регулювання цієї діяльності планується здійснювати на основі ст. 16 "Ліцензування зовнішньоекономічних операцій" Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність".

Зміни стосуються і процедури проведення позапланових перевірок суб'єктів господарювання. Якщо раніше основою проведення перевірок були письмові звернення від суб'єктів авторського права (авторів, виконавців, власників авторського права), то тепер перевірка може здійснюватися без такої заяви.

Буде внесено зміни до Кримінального кодексу України. Вони будуть стосуватися підвищення кримінальної відповідальності за порушення законодавства, що регулює виробництво, експорт та імпорт дисків для лазерних систем зчитування, а саме: позбавлення волі від двох до п'яти років із конфіскацією дисків для лазерних систем зчитування.

Водночас буде знижено критерій порушення законодавства у великих розмірах, тобто кримінальна відповідальність з позбавленням волі та конфіскацією дисків виникатиме в разі, коли вартість дисків перевищує у тисячу разів і більше неоподаткований мінімум доходів громадян, замість чинної норми - у три тисячі разів і більше.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также