Парламентский Комитет по вопросам науки и образования рекомендует принять ряд законопроектов

16.01.2003, 11:10

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту принять за основу проекты законов о защите информации в автоматизированных системах, о внесении изменений в Закон Украины "О специальном режиме инвестиционной и инновационной деятельности технологических парков" (о создании экологического технопарка "ЭКО-Украина") и о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины в связи с принятием Семейного кодекса Украины. (укр.)

Запропонований проект закону про захист інформації в автоматизованих системах спрямований на забезпечення захисту інформації, що матиме вплив на формування і розвиток сучасних інформаційних технологій в державі, підвищить ефективність діяльності власників та користувачів інформаційних та телекомунікаційних систем.

Проект закону про внесення змін до Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технологічних парків" щодо створення екологічного технопарку "ЕКО-Україна" розроблено для впровадження сучасних ресурсозберігаючих і екологобезпечних технологій з метою вирішення надзвичайно важливих для Донбасу питань збереження навколишнього середовища, полегшення реалізації цільової комплексної "Програми охорони навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки Донецької області на 2001-2005 роки".

Пропонується у Донецьку створити екологічний технопарк "ЕКО-Україна" зі статусом спеціального режиму інвестиційної та інноваційної діяльності. Першочерговими питаннями технопарку на 2002-2005 роки є очищення, кондиціонування та використання шахтних та кар'єрних вод для технічного та господарсько-питного водопостачання, а також комплексна переробка, знешкодження та екологічно безпечне зберігання твердих побутових відходів. Проект закону про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Сімейного кодексу України спрямований на удосконалення законодавства для ефективності механізму захисту прав людини і громадянина, гарантованого Конституцією.

Комітетом також розглянуто та рекомендовано Верховній Раді України відхилити проект закону про екологічну освіту у зв'язку з тим, що ці питання вже врегульовано нормативно-правовими актами.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также