Парламентариям предлагают согласовать некоторые положения с Законом "О судоустройстве Украины"

17.01.2003, 11:15

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендует парламенту принять в целом правительственный законопроект "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины". (укр.)

Законопроектом передбачається приведення положень чинного законодавства у відповідність до Закону України "Про судоустрій України". Зокрема, у зв'язку з реалізацією такого конституційного принципу, як здійснення судочинства судами загальної юрисдикції відпали підстави розмежовувати суди та арбітражні суди. Також вносяться зміни щодо назви спеціалізованих судів, оскільки система арбітражних судів трансформована в систему господарських судів, передбачено створення системи адміністративних судів тощо. Крім того, назви судів приводяться у відповідність до вимог чинного законодавства.

Прийняття даного законопроекту дозволить усунути неузгодженості та розбіжності в положеннях чинного законодавства України, що не тільки буде відповідати проголошеному конституційному принципу верховенства права, але й усуне проблеми при практичному застосуванні положень чинного законодавства фізичними та юридичними особами.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также