Готовится замена украинских миротворцев в Ираке

10.11.2003, 11:13

В Харьковской области на базе отдельной механизированной бригады продолжается формирование батальона для отправки в Республику Ирак. (укр.)

На базі окремої механізованої бригади Північного оперативного командування, яка дислокується у Харківської області, триває формування окремого механізованого батальйону, що готується замінити частину миротворців 5-ї окремої механізованої бригади зі складу багатонаціональної дивізії "Південь-Центр" в Республіці Ірак.

В батальйоні вже проведено перший стройовий огляд особового складу, а також виконано вправи вогневої підготовки зі стрілецької зброї.

Кандидати з числа офіцерів, прапорщиків та військовослужбовців служби за контрактом, які пройшли професійний відбір, зараз займаються одиночною підготовкою. Другий етап - злагодження відділень - заплановано розпочати 1 грудня.

Щодня, на базі військового мобільного шпиталю, майбутні миротворці проходять поглиблений медичний огляд, що має завершитися до середини листопада. Проведення профілактичних щеплень військовослужбовцям, які будуть остаточно відібрані для проходження служби у миротворчому контингенті, передбачається провести на початку січня.

Планується, що підготовку майже 400 військовослужбовців батальйону до виконання завдань за призначенням, буде завершено у січні наступного року. Повна ротація особового складу 5-ї окремої механізованої бригади в Іраку відбудеться у лютому 2004 року.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також