Состоялся первый выпуск слушателей учебного центра Воинской службы правопорядка

29.11.2003, 13:46

Во Львове в 18-м учебном центре Военной службы правопорядка (ВСП) состоялся первый выпуск специалистов ВСП Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У Львові у 18-му навчальному центрі Військової служби правопорядку (ВСП) відбувся перший випуск спеціалістів ВСП Збройних Сил України. 36 офіцерів, 21 прапорщик та 13 військовослужбовців за контрактом завершили навчання за чотирма спеціальностями: патрульно-постова служба і охорона об'єктів, військова інспекція безпеки дорожнього руху, застосування підрозділів спеціального призначення, а також провадження дізнання, профілактика правопорушень та розшукова робота.

Програма підготовки розрахована на три місяці і передбачає вивчення слухачами основ правоохоронної діяльності, військового, кримінального права, спеціальні, а також загальновійськові дисципліни. По завершенні навчання та здачі іспитів випускникам вручається свідоцтво загальнодержавного зразку.

Підготовка першого набору відбувалася у період від 1 вересня до 26 листопада. Незабаром випускники, які приїхали на навчання з усіх оперативних командувань Збройних Сил України, повернуться на постійні місця служби, де виконуватимуть функціональні обов'язки за призначенням. 20 військовослужбовців зачислені до резерву для призначення на посади у миротворчі підрозділи Збройних Сил України.

Передбачається, що 19 січня 2004 року наступні 100 слухачів розпочнуть навчання у Центрі. А взагалі, до кінця 2006 року всі військовослужбовці, що зараз служать у складі ВСП пройдуть допідготовку на базі цього навчального закладу.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також