Улучшаются бытовые условия проживания украинских миротворцев в Ираке

26.11.2003, 11:31

Украинские миротворцы в Ираке из полевых палаток переселяются в стационарные казармы и общежития. (укр.)

Підрозділи 5-ї окремої механізованої бригади (омбр), що розташовані на території військового аеродрому колишньої іракської армії в м. Аль-Кут, розпочали переселення із польових наметів до відремонтованих стаціонарних казарм та гуртожитків.

За словами начальника відділу логістики 5-ї омбр полковника Олексія Авдоніна, це стало можливим завдяки тому, що фірмою-підрядником "KBR" завершено ремонт першої черги будівель: трьох штабів, двох двоповерхових гуртожитків для особового складу, вузла зв'язку та офіцерів управління бригади.

Для особового складу 51-го та 19-го окремих батальйонів підготовлено 9 казарм. Це сім трисекційних, одна двох та одна односекційна казарми, які днями здано в експлуатацію.

У житлових приміщеннях встановлені двоярусні ліжка з матрацами типу "Veneto". Для зберігання особистих речей в розпорядження кожного військовослужбовця надано окрему металеву шафу. З метою підтримання належного мікроклімату всі приміщення обладнано достатньою кількістю сучасних кондиціонерів, які цілодобово працюють в режимі "тепло-холод".

Зараз у базовому таборі українських миротворців в Аль-Куті працівники фірми "KBR" розпочали ремонт житлового фонду для американського, румунського та казахського підрозділів. Надалі планується реконструювати медичний пункт та інші приміщення, які забезпечуватимуть нормальну життєдіяльність наших військових.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також