Началась планирующая конференция учений "Широкий лан-2004"

25.11.2003, 11:26

24-28 ноября на полигоне "Широкий Лан" Южного оперативного командования Сухопутных Войск Вооруженных Сил Украины проходит первая учредительная конференция по планированию и проведению в июне 2004 года двусторонних украино-итальянских учений "Широкий лан-2004". (укр.)

У конференції візьмуть участь офіцери Сухопутних військ Збройних Сил Італії, Південного оперативного командування СВ ЗС України, а також представники місцевої державної влади, департаменту охорони державного кордону, митниці, та військової служби правопорядку.

Оперативну групу від штабу Південного ОК очолив заступник командувача військами - начальник управління бойової підготовки Південного ОК генерал-майор Шаміль Кулієв.

Під час зустрічі передбачається визначити мету, задум, а також бюджет навчань. Особливу увагу буде приділено питанням екологічної безпеки та узгодженню питань, пов'язаних з маневрами військової техніки на території Миколаївської області.

Планується, що участь в навчаннях візьмуть з боку італійців - танкова бригада СВ ЗС Італії та механізована рота СВ ЗС України.

В Україні вже накопичений певний досвід щодо проведення подібних за масштабом навчань. Зокрема, у 2002 році "Широкий Лан" приймав французьку танкову бригаду. Навчання, судячи з відгуків французів : "А ля Широкий Лан ком а ля гер" (на "Широкому лані", як на війні) - відбулися успішно.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також