В Киеве рассматривали вопросы реформирования Вооруженных Сил Украины

27.11.2003, 10:50

Состоялось заседание Государственной комиссии по вопросам реформирования, развития Вооруженных Сил Украины, других воинских формирований, вооружений и воинской техники. (укр.)

Найважливіші питання подальшого розвитку Збройних Сил України обговорювались на засіданні Державної комісії з питань реформування, розвитку Збройних Сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки. Під час засідання, зокрема, зазначалося, що від ефективного реформування Збройних Сил України залежить боєздатність української армії та забезпечення національної безпеки i оборони України.

В ході засідання були розглянуті пропозиції щодо нормативно-правового забезпечення реформування воєнної організації держави та прогнозні показники видатків Державного бюджету України на потреби оборони на період до 2015 року.

Під час обговорення наголошувалося на тому, що для проведення ефективного реформування армії та врахування усіх соціальних аспектів цього процесу, має бути створена надійна нормативно-правова основа. Це потребує прийняття законодавчих актів, що визначають основи державної політики в сфері національної безпеки і оборони та військового будівництва.

Державна комісія також заслухала інформацію про стан виконання заходів з реорганізації Державної прикордонної служби та Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Крім того, було розглянуто питання щодо складання Класифікатора професій (посад) військових формувань з метою забезпечення їх реформування у 2004- 2005 роках та заміщення посад офіцерського (начальницького) складу цивільними особами з віднесенням цих посад до посад державних службовців.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також