Министр обороны Украины встретился с военными журналистами

28.11.2003, 11:02

Все конверсионные мероприятия в Вооруженных Силах Украины теперь будут проводится исключительно на рыночных принципах, а полученные от этого средства будут направляться, в первую очередь, на строительство и закупку жилья для военнослужащих. (укр.)

Згідно з програмою реформування, протягом найближчих двох років із бойового складу Збройних Сил України необхідно вивести 2 тисячі танків, 400 літаків і понад 2 тисяч артилерійських систем. Про це повідомив Міністр оборони України Євген Марчук під час зустрічі з представниками військових засобів масової інформації. Також заплановано вивільнити близько 600 військових містечок, реалізація великої кількості іншого надлишкового військового майна.

Проте, як наголосив Євген Марчук, усі конверсійні заходи віднині будуть проводитися виключно на ринкових, комерційних засадах, а практика безоплатних передач не використовуватиметься.

Отримані від цього кошти скеровуватимуться в першу чергу на будівництво й закупівлю житла для військовослужбовців. "Донорства за рахунок Збройних Сил більше не буде! Збройні Сили вже дуже багато віддали і землі, і військових містечок, і техніки, і брухту." - наголосив Міністр оборони України.

Також військове відомство припиняє передачу іншим власникам своїх оздоровчих закладів. Адже нинішня чисельність тих, що залишилася, дозволить кожному військовослужбовцю побувати в санаторії лише один раз за 17 років.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також