Во всех видах Вооруженных Сил Украины проходит декада службы войск

13.11.2003, 11:12

Во время декады службы войск командиры всех ступеней отрабатывают единые подходы по наведению уставного порядка в подчиненных коллективах. (укр.)

10-20 листопада, згідно з наказом Міністра оборони України, у військових частинах та підрозділах всіх видів Збройних Сил України триватиме декада служби військ. Метою заходу є більш глибоке вивчення та ефективне впровадження в життя військових колективів вимог Статутів ЗС України, інших керівних документів з питань організації служби військ і повсякденної діяльності, а також наведення та підтримання статутного порядку.

Зокрема, продовж підготовчого періоду до нового навчального року з особовим складом буде проведено стройові огляди, інструкторсько-методичні заняття з питань організації вартової, внутрішньої служби, збереження зброї та боєприпасів, виконання розпорядку дня, всебічного забезпечення діяльності військових частин і підрозділів, виконання заходів безпеки при виконанні всіх видів служби тощо. За підсумками занять передбачається у всіх категорій військовиків прийняти заліки.

У результаті занять передбачається досягти єдиного розуміння командирами всіх рівнів форм і методів роботи із наведення та підтримання статутних порядків у підлеглих колективах, а також координації зусиль командного складу, штабів, органів виховної роботи у підтриманні високої військової дисципліни та правопорядку.

У відповідності до наказу Міністра оборони України, декада служби військ проводиться двічі на рік - в період підготовки до нового навчального періоду.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також