В 2004 году продолжится реформа ВМС Украины

19.11.2003, 11:12

Состоялось заседание Военного совета Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины, на котором были подведены итоги 2003 учебного года. (укр.)

Військово-Морські Сили Збройних Сил України у 2003 навчальному році взяли участь у 5 міжнародних, 23 командно-штабних навчаннях, виконали 434 бойові вправи, що на 10% більше запланованого. Про це йшлося на засіданні Військової ради українських ВМС, де було підведено підсумки 2003 навчального року.

Серед основних задач на 2004 навчальний рік - участь у міжнародних навчаннях, зокрема таких, як "Кооператив партнер", Сі бриз", "Чорноморське партнерство", "Бриз" і чергова активація оперативного з'єднання країн чорноморського регіону "BLACKSEAFOR" ("Сили Чорного моря"). Передбачається, що у навчанні "Сі бриз-2004", що відбудеться в Середземному морі, будуть задіяні 4 бойові кораблі українського флоту.

Головнокомандувач ВМС Збройних Сил України контр-адмірал Ігор Князь поставив задачу зосередити основні зусилля особового складу на реформуванні і розвитку ВМС, що передбачають оптимізацію структури і чисельності ВМС, підготовку до виконання завдань за призначенням, удосконалення системи управління силами. Зокрема, необхідно буде завершити переформування військ берегової оборони, виключити зі складу ВМС кораблі, судна й авіаційну техніку, які недоцільно утримувати у подальшому.

Планується також завершити будівництво та прийняти до складу українського флоту корвет "Тернопіль", закласти корвет "Запорізька Січ", завершити ремонт підвідного човна "Запоріжжя", створити центр навігації, гідрографії і гідрології, центр пошукових і аварійно-рятувальних робіт тощо. При цьому, як відзначив контр-адмірал Ігор Князь, буде розпочато роботу з приведення структури органів управління у відповідність зі стандартами провідних країн світу.

Серед головних завдань наступного року Головнокомандувач ВМС назвав активізацію роботи із вирішення житлової проблеми, створення фонду службового житла, забезпечення збереження життя і здоров'я особового складу, підвищення відповідальності командирів за реальний стан військової дисципліни.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також