В Хорватии состоялось заседание Совета министров обороны стран Юго-Восточной Европы

20.11.2003, 11:08

Министр обороны Украины Евгений Марчук принял участие в заседании Совета министров обороны стран Юго-Восточной Европы.

18-19 листопада тривав візит української військової делегації на чолі з Міністром оборони України Євгеном Марчуком до Республіки Хорватія для участі у черговому засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи (ПСЄ).

Учасники засідання заслухали інформацію про діяльність військово-політичного наглядового комітету та Координаційного комітету міністрів оборони північно-східної Європи, про діяльність південно-східної бригади (SEEBRIG), включаючи її можливу участь в усуненні наслідків природних катастроф та надзвичайних подій, оцінили діяльність колегії міністрів оборони ПСЄ, затвердили бюджет на 2004 рік, а також визначили дату та місце проведення наступної зустрічі.

Окрім участі у засіданні Міністр оборони України Євген Марчук зустрівся зі своїми колегами Міністром оборони Республіки Хорватія Желькою Антунович, Міністром оборони Грецької Республіки Янносомом Папантоніу та Міністром національної оборони Турецької Республіки Мехметом Веджді Гьонюлем. Сторони обговорили питання безпеки в регіоні, стану та перспектив військового співробітництва, а також обмінялися досвідом участі у програмі "Партнерство заради миру" і миротворчій діяльності.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також