В Украине планируется реализовать региональную аэропространственную инициативу

05.11.2003, 11:25

В Украине планируется модернизировать инфраструктуру управления и контроля за воздушным транспортом в соответствии со стандартами США/ИКАО/Евроконтроляю (укр.)

4 листопада у Києві відбулася робоча зустріч представників Міністерства оборони та "Украероруху" Міністерства транспорту України з делегацією Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки на чолі з виконавчим директором Оборонного Комітету США з питань федеральної авіації Карлом Макколофом.

Робочу групу Міністерства оборони України очолював Головнокомандувач ВПС ЗС України генерал-лейтенант Ярослав Скалько. У складі української делегації також Головнокомандувач Військ ППО ЗС України генерал-лейтенант Анатолій Торопчин, генерали і офіцери Головних командувань ВПС та Військ ППО.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, пов'язані з реалізацією програми Регіональної аеропросторової ініціативі (РАІ), яка має на меті допомогти країнам Центральної та Східної Європи модернізувати інфраструктури управління повітряним рухом та контролю за повітряним простором відповідно до стандартів США/ІКАО/Євроконтролю.

Основними цілями РАІ в Україні є проведення досліджень і модернізація в галузях управління повітряного руху та повітряного суверенітету (військова компонента), сумісність цивільно-військової системи управління за стандартами НАТО/ІКАО/США, а також створення в Україні Центру контролю з повітряного суверенітету тощо.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також