Российская военная делегация прибыла с визитом в Украину

06.11.2003, 11:30

Завершена разработка проекта Соглашения между Кабинетом Министров Украины и Правительством Российской Федерации "О сотрудничестве в области обеспечения безопасности полетов авиации". (укр.)

4-6 листопада в Україні з робочим візитом перебуває військова делегація Міністерства оборони Російської Федерації на чолі з заступником начальника Служби безпеки польотів авіації Збройних Сил Російської Федерації генерал-майором Петром Ярмаком.

Передбачається, що російські військові проведуть ряд зустрічей зі своїми українськими колегами на чолі з начальником інспекції безпеки польотів авіації ЗС - заступником Головного інспектора МО України генерал-майором Юрієм Барашкіним.

Згідно з програмою візиту, сторони обговорять питання безпеки польотів авіації збройних сил країн СНД та підпишуть підсумковий протокол щодо продовження терміну дії угоди про обмін інформацією.

Крім цього, буде проведено завершальну робочу зустріч з підготовки проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації "Про співробітництво у галузі забезпечення безпеки польотів авіації Збройних Сил України і Російської Федерації".

У документі, що планується підписати у грудні 2003 року під час зустрічі міністрів оборони країн СНД в Москві, передбачено надання взаємної інформації про авіаційні події протягом доби після того, як вони сталися та про причини таких подій - протягом 5 діб після завершення розслідування. Кожне півріччя фахівці будуть обмінюватися інформаційними випусками про авіаційні події та небезпечні авіаційні інциденти. Російська і українська сторони надаватимуть також одна одній допомогу у проведенні науково-дослідних та профілактичних робіт по забезпеченню безпеки польотів, обмінюватимуться методичною літературою, результатами науково-дослідницької роботи тощо. Крім того, сторони сприятимуть створенню єдиної інформаційної бази з питань аварійності однотипних повітряних суден.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також