Президенты Украины и Монголии подписали двусторонние документы

01.04.2003, 11:53

31 марта по результатам встречи Президента Украины Леонида Кучмы и Президента Монголии Нацагийна Багабанди в рамках трехдневного официального визита главы украинского государства в Монголию было подписано совместное заявление. (укр.)

У заяві глави держав констатують схожість точок зору з широкого кола питань, зокрема глобальної і регіональної проблематики, а також висловлюють значний інтерес до розширення взаємовигідного і ефективного співробітництва. Сторони підкреслюють важливість візиту Президента України Леоніда Кучми до Монголії для подальшого розвитку політичного діалогу на вищому рівні та зміцнення україно-монгольського всебічного співробітництва. Глави двох держав погоджуються сприяти реалізації двосторонніх угод, підписаних під час візиту.

Окрім того, було підписано низку двосторонніх міжурядових угод:

- Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Монголії про співробітництво у сфері оборони, укладення якої має на меті реалізувати домовленості сторін щодо розширення двостороннього співробітництва у сфері військової науки і техніки та передбачає виконання раніше досягнутих домовленостей. Сторони розглядають можливість спільної підготовки військових кадрів, ремонту військової техніки, постачання військових озброєнь;

- Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Монголії про співробітництво в галузі карантину рослин. Підписання Угоди пов'язане з визнанням сторонами важливості співробітництва у запобіганні ввезенню та розповсюдженню шкідливих організмів. Відповідно до положень Угоди, сторони висловлюють бажання продовжувати і розширювати співробітництво в галузі карантину рослин, забезпечити координацію державних карантинних заходів та взаємну охорону території України і Монголії від проникнення і розповсюдження шкідливих організмів під час виконання контрактів та розвитку господарських і торговельних зв'язків;

- Угоду про економічне та науково-технічне співробітництво між Міністерством аграрної політики України та Міністерством продовольства і сільського господарства Монголії, укладення якої має на меті активізувати відносини двох держав у галузі сільського господарства. Положення Угоди передбачають обмін інформацією щодо новітніх досягнень у галузі аграрної науки і техніки, провідних методів ведення господарства у сфері землеробства і скотарства.

Леонід Кучма та Нацагійн Багабанді провели спільну прес-конференцію.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також