Генеральный секретарь ООН призвал мировое сообщество не забывать о жертвах Чернобыля

26.04.2003, 16:17

25 апреля в штаб-квартире ООН было распространено заявление Генерального секретаря ООН Кофи Аннана в связи с 17-ой годовщиной Чернобыльской трагедии. (укр.)

Як підкреслив Генеральний секретар, останні сімнадцять років мільйони людей в Україні, Білорусі і Російській Федерації щоденно пам'ятають момент, який назавжди змінив їхнє життя.

"Вибух Чорнобильського атомного реактора, який стався 26 квітня 1986 року, призвів до довготривалих наслідків для їхнього здоров'я і добробуту. Трагічний спадок Чорнобиля залишатиметься з ними, їхніми нащадками і новими поколіннями", - йдеться у заяві.

У зв'язку з цією скорботною річницею Кофі Аннан звернувся до міжнародного співтовариства із закликом пам'ятати про жертви Чорнобиля. За словами Генерального секретаря, система ООН у партнерстві з неурядовими організаціями підтверджує свою відданість справі підтримки урядів і народів постраждалих держав на шляху подолання наслідків катастрофи.

Генеральний секретар ООН закликав міжнародних донорів до широкої і реальної допомоги, одностайно демонструючи, що Чорнобиль ніколи не буде забутий.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також