Владимир Ельченко посетил Колумбию и Перу

26.04.2003, 13:21

С 20 по 24 апреля Государственный Секретарь Министерства иностранных дел Украины В. Ельченко совершил визит в Республику Колумбия и Республику Перу. (укр.)

У колумбійській столиці Боготі вперше в історії двох країн відбулись політичні консультації між зовнішньополітичними відомствами України та Колумбії. Було обговорено широке коло питань двостороннього співробітництва у політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах.

Як наголосила під час консультацій заступник міністра закордонних справ Колумбії Клеменсіа Фореро Укрос, ця латиноамериканська країна розглядає Україну як важливого партнера, насамперед в галузі економіки, науки і техніки.

Для надання реального поштовху двосторонній співпраці сторони домовились найближчим часом підписати ряд документів, які закладуть відповідну договірно-правову базу україно-колумбійських відносин. Домовлено також про проведення впродовж нинішнього року обміну візитами галузевих делегацій двох країн, до складу яких входитимуть не лише керівники міністерств, а й представники ділових кіл. Під час обговорення конкретних напрямків співробітництва колумбійська сторона висловила своє зацікавлення у налагодженні співробітництва в космічній сфері.

Перебування Державного секретаря МЗС України в Лімі було спрямоване на якнайшвидше втілення в життя домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту в Україну Глави перуанського зовнішньополітичного відомства. В. Єльченко був прийнятий Міністром закордонних справ Перу Алланом Вагнером, провів переговори у провідних міністерствах та відомствах цієї країни. В рамках візиту також проведено політичні консультацій між МЗС України та Республіки Перу. В. Єльченко мав зустріч з керівництвом одного з найвпливовіших економічних об'єднань Латинської Америки - Андської співдружності націй.

Головним результатом візиту Державного секретаря МЗС України до Перу стало підтвердження прагнення двох країн динамічно розвивати політичні й торговельно-економічні відносини. Конкретизовано пріоритетні напрямки цієї співпраці: авіаційна галузь, енергетика та гірничодобувна галузь, рибальство, розвиток транспортної інфраструктури в Перу.

Під час візиту В. Єльченку вручено Ноту, в якій висловлено офіційну згоду перуанської сторони на відкриття нинішнього року Посольства України в Лімі. За словами Міністра закордонних справ Перу А. Вагнера, українська дипломатична місія дозволить не лише предметно та ефективно запроваджувати у життя двосторонні проекти, а й сприятиме зміцненню політичних позицій України в регіоні Андської співдружності націй, розбудові торговельно-економічних відносин з іншими членами цього угрупування - Болівією, Венесуелою, Еквадором та Колумбією.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також