Джордж Буш предложил Джона Эдварда Гербста на должность Посла США в Украине

30.04.2003, 12:28

Президент США Джордж Буш объявил о своем намерении предложить Джона Эдварда Гербста, карьерного дипломата высшего звена дипломатической службы США, на должность Посла США в Украине. Это назначение должно быть утверждено Сенатом США. (укр.)

Пан Гербст, який має ранг Радника-посланника, зараз є Послом США в Узбекистані. Він обійняв цю посаду у жовтні 2000 року. До призначення Послом в Узбекистані пан Гербст працював Генеральним консулом США у Єрусалимі. До цього він був Першим заступником Посла з особливих доручень у справах Нових Незалежних Держав, Директором офісу у справах незалежних держав і співдружності та як Директор у справах регіону у Близькосхідному бюро Державного департаменту. Пан Гербст також працював за кордоном як політичний радник Посольства США у Тель-Авіві, а також у Посольствах у Москві та Саудівській Аравії. Він вступив до дипломатичної служби у 1979 році.

Пан Гербст народився 12 серпня 1952 року у Роквіль-центрі, штат Н'ю-Йорк. Він отримав ступінь бакалавра з дипломатії, з відзнаками "Кум Лауде" та "Фі-Бета-Каппа", у Школі дипломатичної служби Джорджтаунського університету у 1974 році та ступінь магістра з права й дипломатії у Флетчерівській школі права й дипломатії у 1978 році. Він також навчався у Болонському центрі Школи поглиблених міжнародних студій університету Джонса Гопкінса. Він вільно володіє російською і має робоче знання арабської.

Карлос Паскуаль, який є Послом США в Україні з жовтня 2000 року, планує повернутися цього літа до Вашінгтону і працювати Координатором допомоги США Європі та Євразії.
По материалам пресс-релиза отдела прессы, образования и культуры Посольства США в Украине.

Читайте також