Украина и ЕБРР продолжают переговорный процесс

01.04.2003, 12:27

Накануне рабочего визита Премьер-министра Украины Виктора Януковича в штаб-квартиру Европейского банка реконструкции и развития в Лондон, Вице-премьер-министр Украины Виталий Гайдук встретился с вице-президентом ЕБРР Фабрицио Саккомани. (укр.)

Відкриваючи зустріч В. Гайдук зазначив, що питання, пов'язані із зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС і перетворенням об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему, а також чітка взаємодія Асамблеї донорів, ЄБРР і України у їх вирішенні, залишаються одними з основних, на яких зосереджена увага уряду.

Під час зустрічі, зокрема, обговорювались питання співпраці України з ЄБРР у напрямку реалізації Плану здійснення заходів на об'єкті "Укриття". Віце-прем'єр-міністр України поінформував Ф. Саккомані, що у 2002 році внесок України до Чорнобильського фонду "Укриття" було здійснено у повному обсязі.

З метою налагодження більш тісної взаємодії України та ЄБРР обговорювалось питання можливої організації роботи Спільного комітету Україна-ЄБРР на рівні віце-президента ЄБРР і Віце-прем'єр-міністра України.

Йшлося також про організацію взаємодії міжнародної консультативної групи, створеної при ЄБРР і науково-технічної ради, що створюється при Міжвідомчій комісії з розв'язання проблем ЧАЕС. На думку В. Гайдука, така інтеграція дозволить створити міжнародний науково-інженерний, консультативний орган високого рівня.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також